Techniek

Goede techniek vormt de basis van een goede informatiebeveiliging. Fouten in ontwerp, implementatie of configuratie van software, hardware of netwerken bieden kansen voor hackers. Kansen om binnen te komen, zich door netwerken en systemen te verplaatsen, toegang te krijgen tot gevoelige data en deze vervolgens weg te sluizen of te versleutelen.

Techniek is onmiskenbaar met vooruitgangsdenken verbonden. De verbeterbelofte van techniek is daarbij veelal functioneel en de business case eenzijdig. Niet-functionele aspecten (zoals beveiliging en onderhoudbaarheid) worden door veel verkopers niet genoemd, waardoor IT-beheerders het steeds drukker krijgen met brandjes blussen. In de praktijk zien we dit terug als veel ad hoc-werkzaamheden en lange doorlooptijden voor minder urgente verbeteringen.

Hoe kan Surity je helpen?

Voor een langdurige oplossing heb je – hoe verleidelijk ook – niets aan nieuwe techniek. Een verkoper zal gouden bergen beloven, waarna je na enige tijd weer teleurgesteld (en met een nog grotere puzzel) achterblijft. Grotendeels zal de oplossing liggen bij het verbeteren van je organisatie. Daarvoor moet je wel zicht hebben op de huidige staat van je IT-infrastructuur. Surity kan je daarbij helpen door inzicht te geven in de kwetsbaarheden en inbraakmogelijkheden in je techniek.

Daarnaast kunnen we je ondersteunen als het toch fout gaat. Bij een incident zijn we snel ter plaatse en helpen we met het maken van de juiste keuzes.

Als laatste zijn techneuten van Surity ook als adviseur inzetbaar om best practices rondom een veilige inrichting van hard- en software door te voeren.

Surity Scan Service

Met geautomatiseerde scanners kunnen kwetsbaarheden en configuratiefouten in systemen en netwerken worden achterhaald. Met de Surity Scan Service weet je zeker dat je achterdeur niet per ongeluk open staat.​

Pentest

Als je echt wilt weten hoe veilig je systemen zijn, dan is er maar één oplossing. Laat je IT-infrastructuur of applicatie testen door een ethical hacker van Surity.

Incident response

Als er onverhoopt toch een grootschalig incident plaatsvindt, heb je niet veel tijd om de juiste beslissingen te nemen. Surity helpt bij mitigatie, onderzoek en het snel weer opstarten.

Hardening

Er is bij informatiebeveiliging nauwelijks ruimte voor het maken van fouten bij configuratie van hard- en software. Op basis van best practices kan Surity de kans op fouten sterk verkleinen.

Zit je met een andere uitdaging op het vlak van informatiebeveiliging of privacy? Laat ons helpen en stel je vraag in het formulier.

Dank voor je vraag!

We hebben je vraag ontvangen en gaan ermee aan de slag. Binnen één werkdag sturen we je een reactie.

Neem contact met mij op.

Laat hieronder uw naam en nummer achter en wij nemen contact met u op.

Dank je!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!