Surity Checkup

Met een snelle Checkup van Surity scoren we je organisatie op een aantal relevante beveiligingsaspecten. Denk bijvoorbeeld aan techniek en awareness, maar ook aan fysieke beveiliging op locatie. Met een korte doorlooptijd en beperkte investering in tijd en middelen heb je zo veel inzicht in de huidige staat. Dankzij de concrete verbetermaatregelen uit het rapport, kun je ook direct aan de slag met verbeteringen.

Als informatiebeveiliging niet helemaal je ding is, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Dan is het lastig te bepalen waar je precies staat en waar je met verbeteringen moet beginnen. Je gaat ervan uit je IT-leverancier of (externe) IT-beheerder de beveiliging goed heeft geregeld. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak niet het geval. De specifieke beveiligingsexpertise ontbreekt simpelweg of er is sprake van miscommunicatie tussen opdrachtgever en leverancier.

Een IT’er zoekt (logischerwijs) de oplossing vaak in de techniek, terwijl het grootste risico bijvoorbeeld bij de kennis van medewerkers of AVG-naleving ligt. Het inzicht om de juiste besluiten te nemen, ontbreekt dan. Met een snelle, brede Checkup kan dit noodzakelijke inzicht in de informatiebeveiliging worden gecreëerd.

Waaruit bestaat een Checkup van Surity?

Met een Checkup willen we snel bepalen waar de sterke en minder sterke plekken in de beveiliging zitten. De onderdelen die we meenemen in de Checkup bepalen we in overleg met de opdrachtgever. Vragen die we kunnen beantwoorden, zijn bijvoorbeeld de volgende:
  • Hoe kwetsbaar zijn onze interne en extern bereikbare systemen?
  • Hebben we de juiste processen en procedures ingericht?
  • Hebben we taken en verantwoordelijkheden goed belegd?
  • Zijn onze medewerkers zich voldoende bewust van de risico's?
  • Houdt de fysieke beveiliging van onze kantoren kwaadwillenden buiten?

Voor het beantwoorden van deze vragen kunnen we verschillende instrumenten inzetten. Denk aan automatische en handmatige tests van onze onderzoekers, aan interviews door onze adviseurs, maar ook aan phishing-tests, enquêtes en een schouw op uw kantoor.

Wat is het resultaat van een Checkup door Surity?

Een checkup bij een arts geeft een beeld van je gezondheid en dat is helaas niet altijd goed nieuws. Ook uit een Checkup van Surity kan komen dat er nog veel te doen is. Voor een organisatie is het vooral belangrijk om na te denken wat het ambitieniveau is. Om in de gezondheidssfeer te blijven: wil ik topsporter zijn of is recreatief bewegen voldoende? Die ambitie bepaalt uiteindelijk welke stappen je nog moet nemen.

Met het rapport dat we na afloop van de Checkup presenteren, kun je als organisatie een roadmap uitstippelen om het gewenste ambitieniveau te gaan realiseren.

Wil je meer weten over onze Checkup en meer inzicht in de huidige staat van je informatiebeveiliging, neem dan contact op.

Vragen?

Neem dan direct contact op met Surity. We zijn te bereiken via:

Stuur mij een offerte.

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan voor welk type scan u een offerte wilt hebben. Wij sturen u binnen één werkdag een offerte toe.

Neem contact met mij op.

Laat hieronder uw naam en nummer achter en wij nemen contact met u op.

Dank je!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!