Surity Scan Service

De complexiteit van de IT-omgeving van een gemiddelde organisatie is de laatste jaren sterk toegenomen. Daarmee is het ook lastiger geworden om continu zicht te houden op alle software en eventuele kwetsbaarheden tijdig te ontdekken. Met geavanceerde scansoftware kan Surity zorgen voor (bijna) continue monitoring, een actueel risicobeeld en concreet advies geven over eventueel te nemen maatregelen.

Een IT-omgeving bestaat al snel uit een aantal gekoppelde netwerken, meerdere servers met verschillende besturingssystemen, een grote hoeveelheid applicaties en diverse apparaten voor eindgebruikers. Al die onderdelen kunnen oude of nieuwe kwetsbaarheden bevatten of verkeerd geconfigureerd zijn. Daarmee krijgen kwaadwillenden de mogelijkheid om onbevoegd gegevens in te zien of op een andere manier de organisatie schade aan te doen. Het is voor een organisatie van groot belang om kwetsbaarheden of verkeerde configuraties zo spoedig mogelijk te ontdekken, om vervolgens snel maatregelen te kunnen nemen. De Surity Scan Service is een geavanceerde beveiligingsscan die is ingericht om organisaties juist hierbij te helpen.

Hoe ziet de Surity Scan Service eruit?

Om op een efficiënte manier kwetsbaarheden binnen een IT-omgeving te vinden, maken we gebruik van geautomatiseerde scanners. Deze kunnen de beveiliging van externe gerichte systemen testen, zoals de firewall, webapplicaties, e-mail of de thuiswerkomgeving. Daarnaast kan ook de interne omgeving met al zijn routers, switches, servers en eindapparatuur gescand worden op kwetsbaarheden. De frequentie van de scans is afhankelijk van de dynamiek van de omgeving en het risicoprofiel van de organisatie. De resultaten van een scan worden door specialisten van Surity geverifieerd en vertaald naar bedrijfsrisico’s. Op basis daarvan worden concrete aanbevelingen ter verbetering gedaan.

De belangrijkste kenmerken van onze security scan zijn de volgende :

  • Frequente automatische scans
  • Mogelijkheid om extern én intern te scannen
  • Verificatie door vaste specialisten met kennis van uw IT-omgeving
  • Rapportage op basis van bedrijfsrisico's
  • Specifieke en concrete aanbevelingen voor uw IT-omgeving

Waartoe leidt deze Scan Service van Surity?

Het uitvoeren van een Surity Scan neemt veel onzekerheid weg en geeft direct inzicht in actuele kwetsbaarheden. Daarmee kan een organisatie gericht verbeteringen doorvoeren en concrete risico’s mitigeren. Door de Surity Scan Service periodiek uit te voeren, kunnen kwetsbaarheden snel onderkend en verholpen worden. De kans op daadwerkelijke datalekken of andere beveiligingsissues wordt daarmee verkleind en de organisatie komt aantoonbaar in control.

Als je meer informatie wilt hebben over het afnemen van de Surity Scan Service, neem dan via onderstaande knop contact met ons op.

Vragen?

Neem dan direct contact op met Surity. We zijn te bereiken via:

Stuur mij een offerte.

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan voor welk type scan u een offerte wilt hebben. Wij sturen u binnen één werkdag een offerte toe.

Neem contact met mij op.

Laat hieronder uw naam en nummer achter en wij nemen contact met u op.

Dank je!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!