Incident response

Wanneer je organisatie geraakt wordt door een cyberaanval is het zaak zo snel mogelijk te reageren. Enerzijds om de aanval te stoppen, anderzijds om direct met het herstel te kunnen beginnen. De meeste organisaties hebben (gelukkig) niet vaak te maken met grootschalige incidenten. Helaas ontbreekt daardoor ook de ervaring die nodig is om een dergelijke crisis op een effectieve en efficiënte manier op te lossen.
Surity helpt organisaties met een bewezen aanpak die gericht is op het snel inrichten van een ervaren crisisresponsteam. In dat team combineren we de processen en procedures rondom incident response van Surity met de lokale kennis en ervaring van netwerken en systemen die (IT-)medewerkers van de getroffen organisatie inbrengen. Hiermee zijn we in staat om snel een gezamenlijk team neer te zetten dat het incident op een adequate manier oppakt. Onnodige fouten door een gebrek aan ervaring worden daarmee vermeden, terwijl het team tegelijkertijd in staat is snel de juiste maatregelen door te voeren.

Hoe ondersteunt Surity bij een cyberincident?

De ondersteuning bestaat uit meerdere fasen. In eerste instantie richten we ons op het zo snel mogelijk beperken van verdere schade door de omgeving te isoleren. Deze acties zullen voor een deel al direct bij het eerste contact worden geadviseerd.

Afhankelijk van de behoefte van getroffen organisatie kunnen daarna de volgende stappen worden uitgevoerd:

  • Formeren responsteam met verschillende expertises
  • Op locatie vastleggen van bewijsmateriaal
  • Bepalen herstel- en onderzoeksactiviteiten
  • Uitvoeren forensisch onderzoek
  • Herstelwerkzaamheden uitvoeren aan getroffen netwerken en systemen
Een belangrijk onderdeel binnen het managen van de cyberincident is de communicatie met stakeholders (klanten, medewerkers, ketenpartners etc.). Het afwegen van verschillende scenario’s en (juridisch) advies met betrekking tot eventuele vervolgstappen behoort ook tot de mogelijkheden. Het traject wordt afgesloten met een rapport over het incident. In dat rapport wordt niet alleen ingegaan op het incident zelf, maar worden ook aanbevelingen gedaan om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Waarom Surity?

Het team van Surity beschikt over ervaren adviseurs die verstand hebben van informatiebeveiliging en gewend zijn in korte tijd een technische omgeving te begrijpen. In samenwerking met technische en juridische partners zijn we in staat om een incident van begin tot eind in goede banen te leiden. Daarbij ondersteund door draaiboeken en checklists die ervoor zorgen dat we snel de juiste stappen kunnen nemen.

Vragen?

Neem dan direct contact op met Surity. We zijn te bereiken via:

Spoed? Bel 0592 407 812

Stuur mij een offerte.

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan voor welk type scan u een offerte wilt hebben. Wij sturen u binnen één werkdag een offerte toe.

Neem contact met mij op.

Laat hieronder uw naam en nummer achter en wij nemen contact met u op.

Dank je!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!