Hardening

De informatietechnologie die een gemiddelde organisatie inzet, is de afgelopen jaren een stuk complexer geworden. Koppelingen met externe systemen en de voortdurende veranderingen vragen veel van IT’ers. In de praktijk worden hier vaak fouten gemaakt en ontstaan er gaten in de verdediging.
Hardening gaat over het dichten van die gaten, liefst al voordat ze überhaupt kunnen ontstaan. Door het toepassen van security by design en best practices op het vlak van het ontwerp, implementatie en configuratie van software, hardware en netwerken verklein je de kans dat aanvallers binnen kunnen komen. Surity ondersteunt organisaties bij het toepassen van deze best practices op technisch gebied.

Waarom is hardening belangrijk?

Bij informatiebeveiliging probeer je maatregelen zoveel mogelijk gelaagd in te vullen. Eén maatregel is bij informatiebeveiliging geen maatregel. Mocht een maatregel niet functioneren, dan zorgen de overige maatregelen ervoor dat de gevolgen beperkt blijven.

Daarvoor is het belangrijk te weten welke andere maatregelen genomen zijn en welke risico’s ze afdekken. Het samenspel tussen deze maatregelen bepaalt uiteindelijk hoe veilig je bent. Met veel verschillende systemen, netwerken en externe koppelingen kan dit een complex geheel worden. Hardening van je IT-omgeving beperkt o.a. het aantal openstaande netwerkpoorten, zet onnodige services uit en verwijdert software die toch niet gebruikt wordt. Samen met best practices op het vlak van wachtwoordgebruik, versleuteling, updates en back-ups worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Waarom is hardening maatwerk?

Zoals hierboven aangegeven hangt de totale veiligheid af van het samenspel tussen de verschillende maatregelen. Dat is voor iedere organisatie anders en hangt bijvoorbeeld af van het type firewall, de interne netwerken, de printers, de besturingssystemen, de gebruikte cloud-diensten, de software et cetera. Daarom kun je hiervoor ook nauwelijks vertrouwen op het advies van de individuele productleverancier. Die zal aangeven hoe zijn product veilig zal functioneren, maar nooit in samenhang met andere – al genomen – maatregelen. Surity kan wel de genomen maatregelen in samenhang beoordelen en naast de risico’s leggen die een organisaties loopt. Daarmee helpen we organisaties met het inrichten van een op elkaar afgestemd geheel aan maatregelen, wat zorgt voor een betere beveiliging en efficiënte inzet van middelen.

Vragen?

Neem dan direct contact op met Surity. We zijn te bereiken via:

Stuur mij een offerte.

Laat hieronder uw gegevens achter en geef aan voor welk type scan u een offerte wilt hebben. Wij sturen u binnen één werkdag een offerte toe.

Neem contact met mij op.

Laat hieronder uw naam en nummer achter en wij nemen contact met u op.

Dank je!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!