Awareness

De mens als zwakste of sterkste schakel? Beide zien we langskomen, maar eigenlijk is het niet belangrijk. Het gaat om de balans tussen mens, organisatie en techniek. Hoe versterkt de één de ander. Binnen onze awareness-diensten vinden we samen met onze opdrachtgevers de beste oplossing.

Bewustwordingscampagnes rondom informatiebeveiliging zijn er in overvloed. Posters, koffiebekers en mooie leuzen geven kleur en vorm aan – vaak – dezelfde onderwerpen, maar wordt de organisatie daardoor ook veiliger?

Bewustwording wordt er vaak bij gedaan, bijvoorbeeld door de security specialist of de Functionaris Gegevensbescherming (FG). Omdat iedereen wel ludieke ideeën kent hoe je mensen informeert, lijkt bewustwordingsontwikkeling makkelijk te implementeren. Maar bewustwording gaat over geïmplementeerd gedrag. Bewustwording creëer je niet zomaar door kennis te pushen (en waar nodig te herhalen). Bewustwording vergroten gaat over veranderen van dagelijkse gewoonten, het opdoen van handelingsperspectieven en het met elkaar veiliger maken. Dat is een specialisme, ons specialisme.

Hoe kan Surity je helpen?

Awareness is te belangrijk om er maar even bij te doen. Awareness vraagt om een visie: wat is er nodig en hoe komen we daar? Surity kan helpen bij het uitwerken van deze visie en het opstellen van een plan om de beoogde doelen te realiseren. Daarbij houden we rekening met de context van de opdrachtgever, zoals het kennisniveau van de medewerkers, de volwassenheid van de organisatie en de technische infrastructuur. We zetten de nodige interventies en activiteiten in op een manier waarop ze elkaar versterken: soms inhoudelijk, soms grappig en soms dwingend.

Mocht je zelf al een dergelijke visie en bijbehorend campagneplan hebben opgesteld, dan kunnen we helpen met het uitvoeren van de interventies. In het overzicht hieronder staan enkele standaardproducten die we aanbieden. Vanzelfsprekend denken we ook graag mee over andere mogelijkheden.

Bootcamp

Een bootcamp van Surity is een workshop over privacy en/of informatiebeveiliging, gericht op praktische adviezen en collega's die elkaar motiveren. Resultaat: dankzij een groot aantal concrete handelingsperspectieven echt veiliger binnen één uur tijd.

E-learning

Met e-learning kun je relatief eenvoudig een grote groep medewerkers bereiken. Heel geschikt om de kennis rondom privacy en informatiebeveiliging te vergroten en vervolgens ook te toetsen.​

Mystery Visit

Als het goed is, weten je medewerkers inmiddels al wat over informatiebeveiliging. Maar dat is theorie, hoe zit het in de praktijk? Met een Mystery Visit ontdekken we hoe goed maatregelen echt werken.​

Phishing

Niet klikken! Iedereen weet het en toch veroorzaken phishing-mails nog steeds grote schade. Door zelf medewerkers te testen, kun je ze trainen in het herkennen van en reageren op echte phish-pogingen.​

Zit je met een andere uitdaging op het vlak van informatiebeveiliging of privacy? Laat ons helpen en stel je vraag in het formulier.

Dank voor je vraag!

We hebben je vraag ontvangen en gaan ermee aan de slag. Binnen één werkdag sturen we je een reactie.

Neem contact met mij op.

Laat hieronder uw naam en nummer achter en wij nemen contact met u op.

Dank je!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!